Ge matrester till hunden?

Många hundägare ger sina hundar rester från sin egen middag, det är helt ok. Men det finns vissa saker du bör se upp med!

Om det blev ägg över från frukosten i morse, så är det ok. Hårdkokta ägg eller äggröra är jättegott för hunden. Däremot ska du undvika att ge den råa ägg. Du kan låta hunden slicka tallriken med yoghurt och linfrö. Din hund kan även äta av havregrynsgröten som blev kvar men den ska helst vara både osötad och osaltad.

Färsk fisk är inte bara nyttigt för männi­skor utan även för hundar. Men tänk på fiskbenen och strunta i att ge hunden såsen du serverade till fisken. Kyckling och kalkon fungerar också bra att ge din kompis. Men ta bort skinnet, det är både fett och kryddat.

Ge inte fågelben till hunden. Detsamma gäller alla ben som börjar på f – fågel-, fisk-, fläsk- och fårben

Ett litet varningens finger också för lök. Många recept innehåller lök. Det finns föreningar som innehåller svavel i både lök och vitlök som kan göra att hunden får blodbrist. Hunden kan också bli förgiftad av löken. Det kan räcka med två normalstora lökar för att en hund på 20 kilo ska bli förgiftad.

vad-ska-valpen-ta

Leave a comment